Прикарпатцям пояснили правила виклику екстреної медичної допомоги (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

КНП “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради” інформує жителів області про правила виклику екстреної медичної допомоги.

Про це  інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Бригади екстреної медичної допомоги виїжджають на виклики за рішенням диспетчера оперативно-диспетчерської служби. Причиною виклику можуть бути:

Невідкладні стани: непритомність, судоми, раптовий розлад дихання, біль у ділянці серця, блювота кров’ю, гострий біль у черевній порожнині, кровотеча, гострі психічні розлади, ознаки гострих інфекційних захворювань.

Екстрені звернення: травми (переломи, вивихи, опіки, поранення); ураження електричним струмом, блискавкою, теплові удари, переохолодження, асфіксія; отруєння, укуси тварин; порушення нормального перебігу вагітності; ушкодження під час ДТП, аварії на виробництві, стихійного лиха.

Екстреним також може бути транспортування до стаціонару пацієнта, який перебуває у невідкладному стані та потребує медичного супроводу.

Не є невідкладними і не підлягають виклику бригад: підвищена температура тіла з кашлем, нежитем, болем в горлі, попереку, суглобах, головний біль, запаморочення, підвищення тиску, алкогольний, наркотичний, токсичний синдром, загострення хронічних захворювань (гіпертонія, виразка, хвороби нирок, запалення печінки, жовчного міхура, суглобів).

У таких випадках пацієнт скеровується до закладів первинної медико-санітарної допомоги.

Для виклику бригади екстреної медичної допомоги потрібно відповісти на всі питання диспетчера, який приймає виклик:

– назвати адресу виклику (також номер під’їзду, поверх, код) та/або орієнтири;

– назвати прізвище, стать, вік хворого (якщо не відомо – орієнтовно);

– описати стан або скарги хворого;

– повідомити хто, і з якого номеру телефонує;

– дочекатися прибуття бригади екстреної медичної допомоги

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.