Нідерланди дадуть Україні додаткові 2 мільярди євро військової допомоги

Економіка, Новини, Політика

Уряд Нідерландів надасть Україні додаткові два мільярди євро на військову допомогу. Гроші передадуть у 2024 році.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільницю Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, яку цитує Reuters і “Європейська правда”.

За її словами, це рішення означає те, що підтримка України у війні проти Росії залишається непохитною.

Ці кошти є частиною ширшого пакета допомоги, який Нідерланди нададуть Україні наступного року, що включає початкові 102 мільйони євро на реконструкцію та гуманітарну допомогу, які будуть збільшені протягом року в разі потреби.

Оллонгрен зазначила, що після прийняття останнього пакета загальна сума підтримки, яку Нідерланди надали Україні, становить близько 7,5 мільярдів євро.

“Для мене найбільш важливим є те, що наступного року ми надамо додатково 2 мільярди євро на військову допомогу. “Це збереже нашу підтримку України і забезпечить її безперервність, що є критично важливим для України”, – сказала вона, маючи на увазі вибори 22 листопада в Нідерландах, які змінять склад урядової коаліції.

На початку листопада Оллонгрен після візитів до Харкова та Києва пообіцяла виділити Україні 500 мільйонів євро на боєприпаси.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.