Зеленський: Чорне море більше не плацдарм для РФ, ворог ховає свої кораблі

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія більше не здатна використовувати Чорне море як власний плацдарм, а Україні вдалося перехопити ініціативу і змісити ворога намагатися сховати військові кораблі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського учасникам саміту Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

“Вперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів – український флот. Хочу відзначити й те, що тепер – як один із головних результатів наших дій – Росія не здатна використовувати Чорне море як плацдарм для дестабілізації інших регіонів світу.

Тож зараз як ніколи раніше очевидно, що наша співпраця в нашому регіоні Чорного моря має лише збільшуватися”.

Зеленський зазначив, що вдалося забезпечити захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати морським експортним коридорам.

Нової ваги зараз набуває Дунайський регіон – теж критичний для глобальної безпеки.

Президент додав, що Україна змогла перехопити у Росії ініціативу в Чорному морі й створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі.

До складу ПАЧЕС належить 13 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Північна Македонія, РФ, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.