Новий голова МЗС Британії Кемерон приїхав до Києва й поговорив із Зеленським (відео)

Новини, Політика

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон перший робочий візит за кордон на своїй посаді здійснив в Україну.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на президента України Володимира Зеленського у соцмережах, Офіс президента України.

“Перший робочий візит на новій посаді Девід Камерон, державний секретар у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії, здійснив в Україну”.

Зеленський повідомив, що обговорив із новим очільником британської дипломатії зброю для фронту, посилення ППО, “захист наших людей і критичної інфраструктури”.

На зустрічі Зеленський наголосив, що зараз світ не так сильно сфокусований на ситуації в Україні, а “розділення фокуса не допомагає”.

Він подякував Британії за те, що вона “завжди підтримує Україну”.

“Я хотів би, щоб мій перший візит був саме до вас. Особисто я захоплююся силою і рішучістю українського народу.

І своїм візитом я хочу сказати, що ми продовжимо надавати вам моральну підтримку, дипломатичну підтримку, економічну підтримку і насамперед – військову підтримку, якої ви потребуєте. Не лише цього року, а й наступного року, і стільки, скільки буде потрібно”.

Британський міністр додав, у нього були “деякі розбіжності” з експрем’єром Борисом Джонсоном, але його підтримка України – “це найкраща річ”.

Кемерон запевнив, що Британія працюватиме над тим, аби зберегти увагу до України.

В Офісі президента України окремо повідомили, що на зустрічі було обговорено безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного “зернового коридору”.

Співрозмовники скоординували позиції щодо реалізації спільних багатосторонніх і двосторонніх ініціатив, зокрема в контексті просування Української формули миру та напрацювання безпекових гарантій у розвиток ухваленої “Групою семи” на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України.

Окрему увагу приділили питанням євроатлантичної інтеграції й підтримки Великою Британією поступу України до членства в НАТО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також провів зустріч із британським колегою Девідом Кемероном.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.