Звільнення військовослужбовця не залежить від групи інвалідності дружини — адвокат

Війна, Новини, Політика

Справу з Єдиного державного реєстру судових рішень проаналізував юрист.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як розповів Роман Лихачов з волонтерського руху «Адвокати ЗСУ», згідно з обставинами справи, військовослужбовець звернувся до суду у зв’язку із тим, що військова частина не звільнила його зі служби через сімейні обставини, а саме: наявність дружини з III групою інвалідності.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначив, що під час дії воєнного стану військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, мають право на звільнення з військової служби за сімейними обставинами у зв’язку з наявністю дружини (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю.

Разом з тим, закон не встановлює вимог щодо групи інвалідності для такого члена сім’ї військовослужбовця чи його потреби у здійсненні постійного догляду.

У зв’язку із наведеним, суд задовольнив позовні вимоги.

рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду у справі №340/4190/23 від 9 жовтня 2023 року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.