Удар по кораблю в Керчі може змусити Росію посунути флот ще далі – британська розвідка (відео)

Війна, Новини, Політика

Найдальший удар, завданий Україною в окупованому Росією Криму, внаслідок якого було пошкоджено корабель “Аскольд”, може змусити РФ передислокувати свій флот далі від лінії фронту. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на зведення розвідки Міністерства оборони Великої Британії щодо ситуації в Україні від 7 листопада.

“За повідомленнями українських та російських джерел, 4 листопада 2023 року новозбудований корвет ВМФ Росії майже напевно був пошкоджений внаслідок удару під час стоянки на суднобудівному заводі “Залив” у Керчі в окупованому Криму.

Корабель “Аскольд” класу “Каракурт”, спущений на воду у 2021 році, ще не був введений до складу російського флоту. Цей інцидент стався далі на схід в Криму, ніж більшість попередніх заявлених Україною дальніх ударів.

@gudzinskiy_life #керч #судоремонтний_завод #залужний #всу🇺🇦 #зсу🇺🇦 #контрнаступзсу🇺🇦 #перемога🇺🇦 #московія #керч #крим #корабель_аскольд #победа ♬ Egyptian Moonlight – Dj Mnight

Здатність України завдати удару по кримській суднобудівній інфраструктурі, ймовірно, змусить Росію розглянути питання про передислокацію далі від лінії фронту, що затримає постачання нових кораблів”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.