В Росії пройшли невдалі випробування носіїв ядерної зброї – розвідка

Війна, Новини, Політика

За даними української розвідки, в Росії наприкінці жовтня й на початку листопада відбулися невдалі випробування носіїв ядерної зброї – ракет “Ярс” і “Булава”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління розвідки МО України.

“1 листопада 2023 року держава-агресор Росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 “Ярс”, яка є основною у наземному компоненті стратегічних ядерних сил РФ.

Запуск ракети “Ярс” із космодрому “Плєсєцк” (Архангельська обл.) по цілі на полігоні “Кура” (Камчатка) здійснив бойовий розрахунок 33 ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ.

За даними ГУР МО України, ракета “Ярс” збилась з курсу, як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора Росії 25 жовтня 2023 року.

Так само невдало 25 жовтня 2023 року завершився випробувальний запуск з підводного ракетного крейсера “Борей” балістичної ракети РСМ-56 “Булава”, що вкотре засвідчило її ненадійність”.

У ГУР стверджують, що серйозні проблеми Москва має також із важкою МБР РС-28 “Сармат” шахтного базування ― це один з ключових проєктів в оголошеному агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил РФ.

Ракету “Сармат” в Росії створюють з 2009 року. Згідно з первинними планами Москви, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому ― у 2018-му, але дату постійно відтерміновували. Зрештою, “Сармат” прийняли на озброєння лише у вересні 2023-го ― після першого і єдиного повноцінного випробування, проведеного у квітні цього року.

“У порівнянні з виготовленою в Україні МБР РС-20 “Воєвода” створена їй на заміну ракета “Сармат” позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині чи методах подолання протиракетної оборони. Фактично “Сармат” ― недопрацьована, недосконала, сира ракета”.

Також ГУР повідомляє, що заплановане Росією на 2023 рік постачання нових стратегічних бомбардувальників Ту-160М2 перенесене на більш пізній термін, оскільки росіяни так і не змогли відновити виробництво нової версії двигунів НК-32.

“Усі перелічені проблеми стратегічних ядерних сил держави-агресора РФ – прямий наслідок санкційної політики цивілізованого світу проти Москви за розв’язану нею війну проти України, а також неспроможності науково-технічної та промислової баз терористичної Росії виготовити необхідні компоненти на заміну імпортним”, – заявили в розвідці.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.