Ердоган хоче стати гарантом безпеки в секторі Гази

Новини, Політика

Туреччина готова стати країною-гарантом сектора Гази, якщо виникне така ситуація. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у розмові з журналістами про це повідомив після повернення з Казахстану на борту літака

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Anadolu.

За його словами, Анкара постійно говорить про питання гарантій з моменту початку ескалації конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем, тому готова взяти за себе таку місію.

“Греція може бути країною-гарантом на Кіпрі, країною-гарантом може бути і Велика Британія, а чому б Туреччині не стати країною-гарантом, чому б не створити подібної структури в Газі? Так що ми можемо взяти на себе роль країни-гаранта”, – зазначив Ердоган.

Турецький лідер заявив, що Анкара має взяти на себе провідну роль у питанні гаранта в секторі Гази, додавши, що “це буде розвиток, який формує історію, сьогодення і майбутнє”.

“Усі зусилля Туреччини спрямовані на мир у секторі Газа і Палестині, де люди не повинні більше гинути та залишати свої будинки”, – підкреслив Ердоган.

Президент Туреччини також заявив, що надає великого значення саміту Організації ісламського співробітництва, який планують провести в Саудівській Аравії з метою врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту та ініціатив, спрямованих на припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що у США очікують, що найближчими днями Ізраїль змінить тактику боїв проти ХАМАС, зменшивши масштаби атак з повітря і зосередившись на тактичних наземних операціях.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен у Тель-Авіві заявив, що його країна підтримує дії Ізраїлю проти ХАМАС, однак цивільне населення в Газі має бути захищене.

Крім того, за даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена у приватному порядку тисне на Ізраїль, щоб той обмежив свої авіаудари по південній частині сектора Гази – для того, аби зберегти життя цивільних.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.