Марцінків не проти перейменування Франківського району на Галицький

Новини, Суспільство

1 листопада голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків заявив, що буде правильно коли Івано-Франківський змінить назву на Галицький.

Про це повідомляє стрім Руслана Марцінка з місця святкування Дня Листопадового чину в Івано-Франківську, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

“Франківськ підтримує цю ідею. Ініціює на районній раді. Вірю в те, що також це буде якась певна данина нашій славній історії, данина Галичині. Адже вважаю, що сьогодні місто Галич і давній Галич, різні вороги хотіли применшити його роль. Тому вважаю, що це буде з історичної точки зору правильно. А Франківськ як той центр, центр району, області, він буде далі гідним українським тилом”, – розповів Марцінків.

До слова, ключове рішення про перейменування Івано-Франківського району прийматиме Верховна Рада України.

У листопаді 2020 року Кабінет Міністрів України погодив перейменувати Івано-Франківський район на Галицький. 31 липня 2020 року депутати Івано-Франківської обласної ради висловилися за те, аби замість Івано-Франківського району на Прикарпатті був Галицький.

Також за словами міського голови Галича Олега Кантора, жителі Галицької громади сьогодні прагнуть, аби чиновники відновили Галицький район з центром у Галичі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.