Титановий імплант під око: у Франківську канадські та американські хірурги прооперували військового (фото)

Війна, Здоров'я, Новини

27-річний Андрій Смоленський, потрапивши під артобстріл на Запорізькому напрямку, втратив обидві руки, очі та частково слух.

Про це повідомляють на сторінці департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галицький кореспондент.

27-річний Андрій Смоленський, потрапивши під артобстріл на Запорізькому напрямку, втратив обидві руки, очі та частково слух.

Позбавити болю та покращити естетику лиця взялися реконструктивні хірурги з Канади та Америки у рамках місії Face The Future Ukraine Medical Mission (Жовтень 2023), що вже вдруге відбулась в Івано-Франківську.

Чоловік пережив майже 20 операцій, українським лікарям вдалося зберегти його життя, навчити знову самостійно ходити. Після проведених втручань на обличчі хлопця утворився великий рубець, який болісно стягував його шкіру.

Канадські і американські хірурги разом з українськими колегами провели 6-годинну операцію, під час якої висікли деформовану тканину, встановили титановий імплант під око замість розтрощеної кістки, пересадили жирову тканину та шкіру з шиї, підготували око для встановлення косметичних імплантатів.

Доктор Пітер Адамсон, засновник та президент Face the Future Foundation та професор медичного університету Торонто, розповідає, що це дуже важкий випадок, бо у пацієнта комбіновані багато травм одночасно, а більшість кісток і мʼязів обличчя відсутні після поранення.

Окрім Андрія, провідні світові фахівці прооперували ще 30 військових. Усі вони мають тяжкі мінно-вибухові поранення обличчя та шиї: пошкодження орбіти ока, тяжкі поранення носа та відсутність фрагментів щелеп.

«Це 53-тя місія, яку провела команда Face the Future в різних куточках світу. Саме в Україні ми бачимо найтяжчі комбіновані випадки за весь наш досвід роботи, тому плануємо продовжувати повертатися раз на пів року в Україну, аби допомагати вашим захисникам та навчати українських колег, щоб ці операції стали доступні й в Україні», – розповідає доктор Пітер Адамсон.

Для того щоб провести унікальні операції, до України завітала команда з 15 світових фахівців: реконструктивні хірурги, окулопласти, пластичні хірурги, оториноларингологи, хірурги-онкологи, анестезіологи та медичні сестри. Разом з ними працювали та навчалися українські спеціалісти з Івано-Франківська, Києва та Запоріжжя.

    

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.