Скандал у 28 ліцеї: батьки дізналися про плани заселити в школу “волонтерів”, Марцінків відсторонив директорку (фото)

Новини, Суспільство

27 жовтня в Івано-Франківську батьки дітей, які навчаються у ліцеї №28 імені В’ячеслава Чорновола провели зустріч із міським головою Русланом Марцінківим та директоркою департаменту освіти та науки міської ради Вікторією Дротянко. Батьки хотіли отримати пояснення щодо ймовірного поселення у школі іноземних волонтерів, про яке стало відомо на передодні. Вже після зустрічі Марцінків заявив, що керівництво школи допустило помилку та відсторонив в.о. директора ліцею. 

Про це з місця події та з посиланням допис міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

На зустрічі батьки скаржилися на заяви керівниці ліцею та звернулися до мера роз’яснити ситуацію.

“Нам, батькам, це не підходить. Ми не знаємо, що це за міжнародні волонтери. Ми не знаємо чи вони мають підтверджувальні документи. Ми хочемо гарантій безпеки для наших дітей. Чому нас, батьків, не повідомили. Чому робилося це все “тишком-нишком”, це найголовніше питання”, – зазначила представниця батьків Христина Бубна.

Руслан Марцінків відповів присутнім, що про ймовірне заселення взнав лише зі соціальних мереж.

“По цьому волонтерству не знаю. З нами це не погоджували. Ніякі тут волонтери жити не будуть. Це я вам гарантую. Ніякого рішення сьогодні про поселення інших людей не було”, – сказав мер.

Також батьків цікавило хто давав дозвіл на це ймовірне поселення.

“Департамент освіти та науки не давав ніякого наказу. На поселення ВПО чи волонтерів ніхто не давав ні розпорядження, ні наказу”, – розповіла директорка департаменту міської ради Вікторія Дротянко.

Вже після зустрічі Руслан Марцінків заявив, що з приводу заселення сторонніх осіб була допущена помилка керівництвом школи та відсторонив від роботи в.о. директора ліцею Хотєнкову Олену Миколаївну. На її місце буде призначений тимчасовий керівник.

“Ніяких погоджень чи дозволів ні в Департаменті освіти, ні у виконавчому комітеті не було. Жодного заселення сторонніх осіб на території закладу не буде! Категорично проти цього!”, – написав мер.

Також, до слова, Руслан Марцінків пояснив, що повільний темп облаштування укриття на, які також скаржилися батьки у ліцеї №28, пов’язаний з навчанням.

“Наразі тут продовжуються роботи та буде облаштована вбиральня. Станом на зараз там триває навчання, тому це дещо уповільнює хід робіт”, – додав мер в себе на сторінці.

Передісторія: Напередодні батьки учнів помітили, що в один з корпусів ліцею, де колись був спортивний гуртожиток, завезли ліжка та матраци. Почали з’ясовувати ситуацію у призначеної з вересня директорки Олена Хотєнкової (до слова, наголосили батьки, призначеної таємно). Та відповіла, що у ліцеї будуть жити “волонтери”, які ремонтуватимуть якісь інші приміщення. Хто вони, звідки і за чиєю прямою вказівкою – пояснити наразі не змогла. Тож люди викликали на зустріч міського голову Руслана Марцінківа. Бо не згодні, аби в школі, де вчаться діти, проживали невідомі дорослі люди.

Відео спілкування з директоркою зняли вчора батьки і передали редакції Галки. А подробиці зустрічі обурених франківців з мером очікуйте на Галці вже сьогодні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.