Російські військові втратили під Авдіївкою вже понад 109 одиниць техніки – ISW (карта)

Війна, Новини, Політика

Український офіцер запасу оприлюднив супутникові знімки та підтвердив, що російські військові втратили понад 109 одиниць техніки під Авдіївкою з 10 по 20 жовтня. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни ISW.

Офіцер запасу зазначив, що більшість російських втрат становлять передусім бойові броньовані машини, такі як БМП-1 та БМП-2 та МТ-ЛБ; танки Т-72, ​​Т-64, Т-80; бронетранспортери БТР; та інші транспортні засоби.

Він також заявив, що втрати російської техніки в районі Авдіївки перевищили їхні втрати під час невдалої переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року та, ймовірно, перевищать втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

Цифри можуть зрости – близько десятка машин не включено до списку втрат через невідповідність зображень.

Два інші незалежних джерела оцінюють, що російські сили втратили близько 200 військових машин біля Авдіївки.

24 жовтня російський військовий блогер заявив, що українські сили контратакували та відтіснили російські сили від Бердичі (10 км на північний захід від Авдіївки).

Російські війська 25 жовтня вели наступальні дії в районі Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, показують, що російські війська просунулися на північний захід від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки).

 

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Степового (3 км на північний захід від Авдіївки), Авдіївки, Тоненького (5 км на захід від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки) та Невельського (13 км на південний захід від Авдіївки).

Відомий російський військовий блогер 25 жовтня заявив, що російські війська досягли “серйозного тактичного успіху” на підступах до Авдіївки та поблизу Степового та просунулися до залізничної колії на північ від Авдіївки.

Інший російський блогер заявив, що російські війська просуваються від Красногорівки до Новокалинового (7 км на північ від Авдіївки).

Російські сили стверджують, що контролюють терикон Авдіївки, як і український військовий спостерігач. Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш спростував ці заяви та повідомив, що він є спірною “сірою зоною”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.