Рогозін пропонував Путіну вдарити по Україні космічною ракетою після поранення сідниць – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Ексглава Роскосмосу Дмитро Рогозін пропонував президенту Росії Володимиру Путіну вдарити по Україні космічною ракетою. Це сталось незабаром після того, як його в грудні минулого року поранили на окупованій Донеччині.

Про це повідомляє BILD із посиланням на джерела та записи розмов Рогозіна з гендиректором ракетно-космічного центру, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Видання отримало записи розмов Рогозіна з Дмитром Барановим –  гендиректором ракетно-космічного центру “Прогрес”.

Судячи з них, з початку січня 2023 року вони обговорювали технічні деталі організації удару по великому місту України за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос. Вони дійшли висновку, що найоптимальніше запустити її з космодрому в Плесецьку з вибухівкою на борту.

Як вважав Баранов, головна проблема в тому, що через надзвуковий вхід в атмосферу наявні важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки перегріватимуться. Рогозін обіцяв порадитися з конструктором Юрієм Соломоновим. Bild повідомляє, що через кілька днів той знайшов рішення.

Крім того, вони обговорювали те, що частини ракети можуть впасти на територію Росії. Їх також турбувало, що похибка під час удару може становити від 50 до 100 км. Рогозін запитав Баранова, скільки часу йому знадобиться на підготовку. Той відповів, що близько шести місяців.

Видання повідомляє, що Рогозін назвав Путіна “нашим великим і жахливим” і сказав, що передасть йому план через Антона Вайно.

За даними BILD, план був доведений до Путіна 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.