У конфлікті довкола групи БК “Цитадель” прийнято перше судове рішення (документ)

Економіка, Новини, Суспільство

19 вересня відомий франківський блогер та весільний ведучий Місько Батяр у себе на сторінці у фейсбук опублікував відео у якому звинуватив двох підприємців з Прикарпаття у аферах із квартирами та майном.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Відео Міська Батяра та стаття під назвою «У Франківську пара аферистів займається шахрайством та подвійним продажем квартир» було опубліковано на сайті ПІК та низці інших інформаційних ресурсів.

Дана інформація своєю резонанснітю зацікавила редакцію щоденної онлайн-газети Голос ІФ, яка вирішила із цього приводу провести власне журналістське розслідування.

На заклик редакції газети Голос ІФ відгукнувся Тимчук Андрій Степанович, який є засновником ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ» та пояснив свою позицію у конфлікті, який стався між засновниками групи компаній ЦИТАДЕЛЬ.

Поясніть, будь ласка, що саме зараз відбувається з компаніями та чим спричинена дестабілізація їх діяльності?

«ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» та ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ» станом на зараз потерпають від протиправних дій, а саме: системного рейдерства.

Директором ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ», співзасновникам якої є я, наразі є Петренко Василь Олександрович, який виступає одним із засновників ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ».

Враховуючи те, що я володію лише 50% статутного капіталу ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ», а директором товариства є Петренко Василь Олександрович, співзасновник ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ» та директор цієї компанії позбавили мене можливості будь-яким чином впливати на діяльність компанії».

В чому проявляється рейдерство компаній?

«Фактів є багато, але я зверну увагу на такі:

– У ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» було захоплено та відібрано офісне приміщення по вул. П. Орлика, де зберігались документи, печатки, електронні підписи. Зараз дане приміщення знаходиться в користуванні ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ (компанії, впливу на яку я зараз не маю). ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» звернулася з позовом до суду для продовження дії договору оренди, щоб отримати доступ до таких документів. 22.03.2023, 14.04.2023, 15.06.2023 я як засновник звертався до директора ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ» із письмовими запитами з проханням надати копії документів, що стосуються Товариства з обмеженою відповідальністю «БК ЦИТАДЕЛЬ ІІ». Мене цікавила, зокрема, кількість проданих квартир та ціни, за які їх продавали, адже до цієї інформації, як і до будь-якої фінансової документації, доступу я не маю. Відповіді на ці запити я не отримав, тому звернувся з позовом до Господарського суду Івано-Франківської області.

18 жовтня 2023 року по справа № 909/225/23 Господарським судом Івано-Франківської області винесено рішення, яким позов Андрія Тимчука до ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» щодо вчинення певних дій (доступу до документів) задоволено. Це перше рішення судової інстанції у низці судових розглядів довколо групи компаній Цитадель.

 

28.08.2023 ТОВ «ВАЛЕТТА» звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ», у зв’язку з заборгованістю ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» перед Заявником у розмірі 8 918 889,11 грн, з яких: 6 046 000,00 грн – основна заборгованість за договором оренди, 2 233 951,66 грн – пеня, 133 479,45 грн – 3% річних, 505 458,00 – інфляційні нарахування, за Договором оренди майна.

Але, наголошую, що вимога про стягнення коштів ґрунтується на нормах підробленого Договору та Акту, які директор ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» не підписував. Ми, в свою чергу, робимо усе для того, щоб не допустити оголошення ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ» банкрутами, оскільки, першочергово, прагнемо захистити інтереси людей їхню власність.

Двоє із засновників групи компанії «ЦИТАДЕЛЬ», не повідомивши мене та ще одного з партнерів, що володіє часткою у статутному капіталі  ТОВ «БК ЦИТАДЕЛЬ», намагалися зареєструвати торгову марку «ЦИТАДЕЛЬ». Така реєстрація на мою думку була спрямована на введення в оману споживачів, оскільки недобросовісні партнери могли б продавати майно, що не пов’язане з групою компаній Цитадель, під торговою маркою «ЦИТАДЕЛЬ». Заперечення на реєстрацію торгової марки подано».

Чи розслідуються діяння осіб, що намагаються захопити групу компаній Цитадель?

«Так, правоохоронними органами здійснюється розслідування у кримінальних провадженнях за фактом вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 206, ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 357 Кримінального кодексу України.

На жаль, більше інформації з цього приводу надати не можу, оскільки вона не належить до предмету таємниці досудового слідства».

У мережі поширилася інформація стосовно ребрендингу групи компанії Цитадель. Це один із способів протидії рейдерству?

«Ні, це точно не ребрендинг. У мене є припущення, що зміна назви «Цитадель» на «Квартал» деякими з моїх недобросовісних партнерів пов’язане зі спробами уникнути відповідальності перед людьми, що придбали квартири в групи компаній Цитадель.

Натомість я наголошую, що від узятих на себе зобов’язань я не ухиляюся, дію в межах законодавства та сподіваюся, що найближчим часом ці обставини залишиться позаду.

І повторно наголошу, що зараз моя основна мета – не допустити порушення прав наших інвесторів (людей, що придбали квартири) та якнайшвидше надати їм усі необхідні документи, над чим я зараз невпинно працюю».

Отже так як і припускали журналісти Голос ІФ у конфлікті між підприємцями, як у медалі є дві сторони, а істина все рівно рано чи пізно стане відомою.  Редакція газети запрошує усі зацікавлені сторони активно допомогти журналістам встановити істину.

Далі буде.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.