Івано-Франківськ з теплом!

Новини, Суспільство
Сьогодні, 18 жовтня, усі котельні міста запрацюють. І вже до вечора домівки іванофранківців загріються.
Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків під час об’їзду та перевірки роботи котелень міста, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
«Основні котельні будуть запущені сьогодні до вечора. Це великі котельні, які обслуговують великі мікрорайони. Тому постараємося, щоби за сьогодні всі котельні були запущені. Будемо працювати з внутрішньобудинковими мережами. Можливі пориви, хоча ми цього року добре підготувалися. Як і генераторами, так і перевірили систему опалення. Ми сьогодні краще підготувалися, аніж минулих років. Особливо до відключення світла і ймовірних ударів ворога. В тому числі і по котельнях. Я звертаюсь до іванофранківців, щоби допомогли розповітрити систему, особливо власники квартир на верхніх поверхах, аби доклали максимум зусиль, щоби тепло пройшло по стояку і люди отримали опалення», –  закликає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Відтак, найперше Руслан Марцінків відвідав котельню, яка обслуговує міську лікарню №1 та два будинки. Цього року котельня запрацювала трохи раніше. Вона автономна, і як-тільки надходить прохання включити тепло в лікарні, котельню запускають.
«Ми вже фактично обслуговуємо цю котельню другий рік. Встановлений твердопаливний котел. Того року пройшли сезон абсолютно без проблем. Хочу зауважити, що такий твердопаливний котел в котельні – це вигідно, економно і зручно для міста. Тому що ми маємо можливість опалювати фактично незалежно від того, чи газовики пускають газ, чи ні. Відповідно, у зв’язку з тим, що у нас є генератори – ми незалежні повністю від світла. Плюс – це значно дешевше і менше навантаження на бюджет. Тому що твердопаливні котли працюють на 10% дешевше. Фактично 90% від газових тарифів, які затверджуються виконавчим комітетом. Тому для лікарні – це плюс. Це дешевше, вигідніше. Хочу звернути увагу, що як тільки похолодало, два тижні тому до нас звернувся головний лікар з листом, що просить розпочати опалювальний сезон», – розповів директор «Івано-Франківськтеплоенерго» Володимир Громко.
Тепло і комфортно – підтверджує директорка міської клінічної лікарні Тереза Стефанків. Перед включенням, додає жінка, у палатах вже було зимно кілька ночей.
«Зараз в лікарні дуже тепло, без проблем ми включилися, пацієнти всі дуже вдячні, бо дійсно було вже декілька днів похолодання, було не дуже комфортно. Включили медичні заклади і ми дуже вдячні, що в лікарнях тепло. Бо це для наших пацієнтів, для наших людей. В лікарнях лікується багато людей літнього віку, переміщених осіб, у нас проходять реабілітацію люди, проводимо оперативне втручання і, звичайно, що дуже важливо мати тепло», – розповідає директорка КНП «Міська клінічна лікарня №1» Тереза Стефанків.
До кінця дня, каже головний інженер «Теплокомуненерго» Ігор Лесів, сподіваються, понад 90% котелень включать і запустять людям тепло.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.