Споживчий ринок Івано-Франківщини: які продукти подорожчали у вересні 2023 року (інфографіка)

Новини, Суспільство

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2023 року порівняно із серпнем поточного року на Івано-Франківщині становила 0,9%, з початку року — 3,2%, в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Так, цьогоріч у вересні приріст споживчих цін на 0,2—0,9% зафіксували у всіх регіонах України, за винятком Херсонської області, де споживчі ціни знизилися на 0,5%.

На споживчому ринку області у вересні порівняно з попереднім місяцем ціни на харчі та безалкогольні напої знизилися на 0,4%. Найбільше — на 11,6% — подешевшали овочі.

На 6,8–0,9% знизилися ціни на фрукти, продукти переробки зернових, соняшникову олію, рис, рибу та продукти з риби, сир і м’який сир.

Водночас на 8,2% подорожчали яйця, на 4,6–0,7% зросли ціни на сало, безалкогольні напої, м’ясо та м’ясопродукти, цукор, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, масло, хліб.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,6%, зокрема тютюнові вироби — на 1,7%, алкогольні напої — на 1,6%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося в основному внаслідок підвищення цін на оренду житла на 3,4%.

Ціни на транспорт зросли на 2,4% в основному через подорожчання палива та мастил на 4,9%, а також проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті — на 1,7%. Разом з тим, на 3,5% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Послуги освіти подорожчали на 10,3%, а саме: середньої освіти — на 19,8%, вищої — на 14,5%.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.