Справи Майдану: Судитимуть 6 безпосередніх виконавців масових розстрілів 20 лютого (фото)

Кримінал, Новини

За процесуального керівництва прокурорів ОГП Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування та скерувало до суду обвинувальний акт стосовно шести міліціонерів роти спеціального призначення “Беркут”, безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Офіс генпрокурораДБР.

За даними УП, йдеться про Дмитра Ісакова, Романа Панченка, Євгена Пронозу, Євгенія Тарануху, Володимира Трепачова та Олега Шабаша.

 
Розслідуванням установлено, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві міліціонери роти спеціального призначення ПМОП “Беркут”, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинули 48 та отримали вогнепальні поранення 90 учасників акцій протесту.

У подальшому знаряддя вчинення злочину були викрадені, пошкоджені та приховані. Частина з них була віднайдена та ідентифікована під час розслідування.

Щодо інших 14 міліціонерів цього підрозділу, також причетних до розстрілів, розслідування знаходиться на завершальній стадії, зазначають у ДБР.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою (in absentia), оскільки наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами РФ.

Також відносно обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.