Продаж уявних товарів: шахраї видурили в прикарпатки п’ять тисяч гривень

Кримінал, Новини

Купляла айфон, але натрапила на афериста: франківка втратила понад п’ять тисяч гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію області.

Продаж неіснуючих товарів в інтернеті вже є поширеним сценарієм шахрайства. Пам’ятайте, коли ви купуєте в інстаграмі чи на не спеціалізованих торговельних майданчиках, завжди є ризик зіштовхнутися з шахраями.

Жінка розповіла поліцейським, що в мережі «Інстаграм» вирішила придбати мобільний телефон «Айфон». Заявниця зателефонувала продавцеві та узгодила умови купівлі.

Тоді перерахувала майже 5500 гривень на банківський рахунок псевдо продавцеві. Однак, як результат, зв’язок з аферистом зник, товар не надіслав.

Важливі поради:
  • завжди намагайтеся використовувати магазини та сайти, які перевірені часом та відомі серед людей;
  • не розголошуйте свої персональні/платіжні дані;
  • здійснюйте покупки та продаж товару на перевірених сайтах;
  • у спілкуванні з продавцем/покупцем не соромтеся розпитувати про товар, намагайтеся дізнатися якомога більше інформації.
Що робити, якщо ви вже стали жертвою шахраїв:
  • необхідно звернутися до поліції.
  • обов’язково зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, посилання на сайт/пост тощо;
  • обов’язково зателефонуйте в банк, через який було здійснено платіжні операції, повідомте, що переказ здійснено на картку шахрая, аби убезпечити інших користувачів від шахрайських пасток.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.