Втрати Росії у війні близькі до 300 тисяч солдатів і найманців – посадовець НАТО

Війна, Новини, Політика

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила близько 300 тисяч солдатів і найманців.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на заяву високопосадовеця НАТО на полях зустрічі міністрів оборони країн Альянсу

“Щодо втрат, то росіяни несуть значні втрати, і ми це знаємо. Ми точно знаємо, що росіяни несуть значно більше втрат, ніж українці. Тож ми вважаємо, що наближаємося до цифри близько 300 000 російських солдатів і найманців, які загинули з моменту вторгнення у лютому 2022 року”.

За словами посадовця, більша частина втрат росіян припадає на період після грудня 2022 року. Він зазначив, що РФ втратила 1800 офіцерів у війні.

“В тому числі 11 генералів, а також офіцери середньої і молодшої ланки зазнали нищівних втрат. Втрати, схоже, дещо зменшилися з квітня, після того, як росіяни відмовилися від зимового способу наступу”.

Він наголосив, що українські військові втрати значно менші, ніж російські.

“І я знаю, що країни-члени Альянсу продовжують тренувати  українські війська для того, щоб вони могли якнайшвидше вступити в бій і спробувати розв’язати ті проблеми, які викликають занепокоєння”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.