Росіяни хотіли здійснити контрольований викид радіації на окупованій ЗАЕС – Буданов

Війна, Новини, Політика

Голова головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що росіяни хотіли створити техногенну катастрофу на окупованій Запорізькій атомній електростанції і “здійснити контрольований викид радіації”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Буданова в інтерв’ю “Українській правді”.

 “Хотіли штучно створити техногенну катастрофу. Справа не в підриві атомної станції в тому сенсі, як всі розуміють, що там бах – і розлетілася на всі боки радіація. Там набагато цікавіше вони хотіли зробити: штучне перевантаження системи і контрольований викид радіації. Тобто локалізований за місцем.

Всі подібні ігри завжди дуже погано закінчуються. За нашим розумінням, це точно призвело би до реальної ядерної катастрофи.

Вона все ще загрозлива, оскільки ми всі маємо пам’ятати, що станція залишається окупованою. І в принципі нічого глобально там не змінилося.

Єдине, що кризовий момент, слава Богу, ми пройшли. Я не буду відкривати вам дані, як і що для цього було зроблено. Але ми його на той час пройшли.

Проте це не знімає питання, що якщо Росія захоче знову щось подібне скоїти, в неї будуть всі можливості для цього”.

Буданов сподівається, що Україна зможе запобігти терористичним планам РФ.

На питання, чи підклювався він особисто задля вирішення цього питання, голова ГУР відповів: “Саме по собі нічого у світі не відбувається – все, що можу сказати”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.