Підприємець шість разів ввів в оману директора КП “Комфортний дім”, – вирок суду

Кримінал, Новини, Суспільство

Франківського підприємця визнали винним у шахрайстві при облаштуванні укриттів в житлових будинках на замовлення комунального підприємства “Комфортний дім“.  

Про це йдеться у вироку суду, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

Суд встановив, що підприємець “заволодів чужим майном шляхом обману (шахрайство), а також використав завідомо підроблені документи при облаштування споруд цивільного захисту найпростішого укриття та пунктів обігріву”, зокрема, в будинках по вул. Івасюка, 46, Миколайчука, 16, Молодіжна, 56, Вовчинецька, 195.

При цьому в поданих для оплати документах, як встановила експертиза, подавалися завищені обсяги виконання робіт або роботи, які взагалі не проводилися.

Водночас директор комунального підприємства, “будучи введеним в оману щодо виконання будівельних робіт у повному обсязі“, підписував подані підприємцем акти та проводив виплату коштів.

Обвинувачений “повністю визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та надав суду показання, що дійсно за обставин зазначених в обвинувальному, шляхом обману заволодів грошовими коштами КП “Комфортний дім” та використав для цього завідомо підроблені офіційні документи“.

“Він розуміє, що вчинив неправильно, йому дуже прикро за свою поведінку та вчинок. З матеріалами досудового розслідування ознайомлений, їх не оспорює, у вчиненому щиро кається, просить не досліджувати усі докази, а обмежитися його допитом”, – йдеться в тексті вироку.

Враховуючи щире каяття та відшкодування заподіяної шкоди, суд призначив підприємцю покарання у виді штрафу в розмірі 51000 (п`ятдесят одна тисяча) гривень 00 копійок.

За даними системи Prozorro угоди на облаштування згаданих укриттів без проведення тендерів були укладені з франківським підприємцем Степаном Гутаком.

Як писала “Галка”, первісно поліція розслідувала ймовірну розтрату бюджетних коштів, а посадовців КП “Комфортний дім” вважали співучасниками цього злочину.

Директором КП “Комфортний дім” є Василь Скиданчук.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.