Кислиця в Радбезі ООН: Завдання ЗСУ – зменшити військовий потенціал Росії

Війна, Новини, Політика
Єдиний спосіб зупинити російські атаки – позбавити РФ можливості нападати.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на власного кореспондента Укрінформу у Нью-Йорку.
Важливим завданням для ЗСУ є зменшення військового потенціалу Росії.
Про це е заявив на засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок постпред України при ООН Сергій Кислиця.

«Саме це і є головним завданням, яке виконують українські Збройні сили, зокрема, використовуючи зброю, отриману від наших союзників, – зменшити військовий потенціал Росії, тим самим обмеживши її здатність вести агресивні війни», – зазначив постпред.

За його словами, Росія, у свою чергу, намагається підірвати наш людський потенціал, зазіхаючи таким чином на право України та українців на існування.

Кислиця висловив обурення з приводу того, що країна, яка продовжує щодня вбивати українців, нині балотується як кандидат до Ради ООН з прав людини, вибори до якої відбудуться у вівторок, 10 жовтня

«Вісімнадцять місяців тому членство Росії в цьому органі було призупинено через «грубі й систематичні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, вчинені Російською Федерацією під час агресії проти України», – нагадав постпред.

Оскільки Росія продовжує вбивати мирних жителів щодня, «будь-який голос на користь її кандидатури буде кулею в тіло ООН, уже понівечене Росією», – зауважив він, додавши: «Ми віримо в мудрість і моральну цілісність спільноти ООН, щоб не допустити цього».

 

 

Кислиця нагадав слова президента РФ Володимира Путіна 6 жовтня на так званому Валдайському форумі. Путін у той самий день, коли Москва обстріляла Грозу заявив: «Якщо завтра припиняться західні оборонні поставки, Україні залишиться жити тиждень».

Відновлення правосуддя і притягнення Росії до відповідальності будуть ключовими елементами всеосяжного, справедливого і тривалого миру і безпеки, від яких виграє весь світ, підкреслив постпред, закликавши країни ООН долучитися до реалізації Формули миру, представленої раніше міжнародній спільноті.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.