У Печеніжині знайшли рештки бійців Другої світової війни (фото)

Війна, Новини, Політика

У Печеніжині Коломийського району, що на Івано-Франківщині, місцеві знайшли рештки тіл військових часів Другої світової війни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на директора підприємства Василя Тимківа.

Працівники комунального підприємства “Пам’ять” провели пошукові роботи в селищі.

З його слів, півтора тижня тому на рештки випадково натрапили місцеві жителі в урочищі Пунчєва, коли укріплювали берег річки. Вони звернулися до селищної ради, яка повідомила про знахідку підприємству “Пам’ять”. Її працівники приїхали на місце поховання 28 вересня.

“Знайшли скелетовані рештки двох людей, які належали червоноармійцям. В одного з них є бойова нагорода — медаль “За відвагу” — з номером, за яким можна з’ясувати ім’я цієї особи. Також у того ж таки вояка була ебонітова капсула, в якій мав би бути листок паперу, де записувалося ім’я воїна. Але, на жаль, папірця не знайшли”, — розповів Василь Тимків.

З його слів, за переказами місцевих жителів, загиблі військовослужбовці — з території теперішньої Хмельницької області. Вони загинули навесні 1944 року, коли був мінометний обстріл села німецькими солдатами. Міна потрапила в одну із хат. Бійці бігли гасити пожежу. У той момент впала ще одна міна, і військові загинули. Як розповідають місцеві жителі, один з військових перед смертю встиг сказати, звідки він.

“Фахівці нашого підприємства проведуть експертизу скелетованих решток. Точно підтвердимо вік, стать і, можливо, прижиттєві пошкодження. За номером медалі спробуємо ідентифікувати особу. Можливо, знайдеться родина на Хмельниччині, яка досі не знає про долю когось зі своїх рідних”, — говорить Василь Тимків.

На зображенні може бути: 2 людини та вимірювальна лінійка

На зображенні може бути: 1 особа та вимірювальна лінійка

На зображенні може бути: вимірювальна лінійка та текст

На зображенні може бути: 3 людини

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.