СБУ затримала на хабарі мера Сум Олександра Лисенка (відео+фото)

Кримінал, Новини

Мер Сум був затриманий “на гарячому”. Служба безпеки України спільно і НАБУ 2 жовтня затримали мера Сум та директора департаменту інфраструктури міста на хабарі в 2,1 млн гривень.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення на офіційному сайті СБУ.

@gudzinskiy_life #сбу #набу #хабар #хабарники #залужний🇺🇦 #війна #россия #украина #україна #зсу #всу #наступ #контрнаступ #україна🇺🇦 #кремінна #маринка #бахмут #кліщиївка ♬ Suspenseful and tense orchestra(1318015) – SoLaTiDo

Посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті.

Служба безпеки України спільно з НАБУ затримала мера Сум на хабарі Фото: СБУ

За заявою співробітників СБУ, чиновники “обклали даниною” місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємців 2 млн 130 тисяч гривень. У разі відмови платити, їм погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

Служба безпеки України спільно з НАБУ затримала мера Сум на хабарі Фото: СБУ

Служба безпеки України спільно з НАБУ затримала Лисенка “на гарячому” — саме під час отримання частини траншу о 1,4 млн гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід.

Відомо, що Лисенко був обраний від партії “Батьківщина”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.