Politico: Держдеп підготував таємну стратегію для України. Велика увага до боротьби з корупцією

Новини, Політика

У США підготували конфіденційну версію стратегії допомоги Україні, де корупція розглядається як реальна загроза. Стратегія зокрема передбачає реформи задля боротьби з корупцією, деолігархізацію, розбудову українського сектору оборонної промисловості, перехід війська на стандарти НАТО та поглиблене вивчення англійської мови.  

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Politico.

“У доповіді, отриманій виданням, детально описуються конкретні плани реформування українських інституцій і попереджається, що підтримка Заходу може залежати від зниження рівня корупції.

Чиновники адміністрації Байдена набагато більше стурбовані корупцією в Україні, ніж вони публічно визнають, свідчить конфіденційний стратегічний документ США.

У “делікатній, але незасекреченій” версії довгострокового плану США викладені численні кроки, яких вживає Вашингтон, щоб допомогти Києву викорінити зловживання та реформувати низку українських секторів. У ньому підкреслюється, що корупція може змусити західних союзників відмовитися від боротьби України проти російського вторгнення, і що Київ не може відкладати боротьбу з хабарництвом”.

Повідомляється, що це таємний документ втричі більший за публічну версію, яку опублікував Держдеп.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.