СБУ взялася за одіозноого ексадвоката Медведчука, який працює на окупантів

Кримінал, Новини, Політика

Служба безпеки заочно повідомила про підозру ексадвокату Медведчука та Шарія Валентину Рибіну, який після повномасштабного вторгнення влаштувався до окупаційного “уряду РФ” на Херсонщині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Службу безпеки

 “СБУ повідомила про підозру ексадвокату Медведчука та Шарія, який влаштувався до окупаційного “уряду РФ” на Херсонщині.

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Валентина Рибіна, який зараз очолює “організаційно-правовий департамент міністерства інформполітики Херсонської області РФ”.

 На початку повномасштабного вторгнення Росії Рибін виїхав за межі України і вже з-за кордону закликав українців у соцмережі “припинити спротив окупантам”.

Згодом він прибув до тимчасово окупованої частини Херсонської області, де влаштувався до керівного складу місцевої окупаційної адміністрації РФ.

На цій “посаді” Рибін виконує завдання Москви щодо посилення окупаційного режиму в захопленому регіоні через масове поширення кремлівської пропаганди.

Крім того, колаборант увійшов до складу пропутінської партії “Єдина Росія”, від якої намагався “балотуватися” до так званих “законодавчих зборів Херсонської області” восени 2023 року.

Слідчі СБУ повідомили Рибіну про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність).

Оскільки колаборант перебуває на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.