ЗСУ випробовують на передовій безпілотний робот Ironclad

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Роботизована платформа допомагає штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram 21 вересня, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Українські військові випробовують на передовій безпілотного робота Ironclad.

Ironclad – роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті: штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку та забезпечувати військових вогневою підтримкою.

“Це революційний продукт від українських інженерів з Roboneers, який змінює підхід ведення війни та допомагає зберегти найцінніше – життя наших військових”, – зазначив міністр.

Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою та бойовою туреллю Шабля М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно – з безпечного місця.

Вперше робота показали у 2021 році на виставці Зброя та безпека. У Ironclad забезпечений щільний контакт з поверхнею і фактично всі чотири колеса завжди знаходяться на ґрунті. Він може пройти у важкодоступних місцях

Акумулятор розрахований на відстань до 20 км. Якщо під’єднати генератор, то вона збільшиться до 250 км.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.