Львівський ювелірний завод увійшов у п’ятірку найдорожчих підприємств, які держава продала під час війни

Економіка, Новини

Серед найдорожчих активів, які продали за рік з початку відновлення приватизації, Львівський ювелірний завод, Рівнеторф та спиртзавод на Тернопільщині

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Прозорро.Продажі.

За рік відновлення малої приватизації до державного бюджету надійшло майже 4 мільярди гривень. Сюди входять доходи за результатами онлайн-аукціонів у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі — 3,6 млрд гривень, гарантійні внески від учасників, які відмовилися укладати угоди за підсумками торгів – 74 млн гривень, та близько 300 млн гривень — ПДВ.

19 вересня 2022 року відбувся перший онлайн-аукціон з продажу державного майна  під час воєнного стану. Відтоді понад 400 державних об’єктів малої приватизації знайшли нових власників за результатами електронних торгів в системі Прозорро.Продажі.

За підсумками торгів в середньому стартова ціна за об’єкти зростає втричі. Найдорожчі державні активи, продані на онлайн-аукціонах після перезапуску приватизації такі: готель “Ермітаж” –  переможець сплатив за нього 311 млн грн, “Укроборонресурси” –  211 млн грн, “Рівнеторф” – 205 млн грн, Усть-Дунайський порт — 201 млн грн, Львівський ювелірний завод –  185 млн грн, Марилівський спиртзавод — 150 млн грн (Тернопільщина).

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.