Лікуються військовослужбовці зі всієї України: ще один реабілітаційний центр хочуть відкрити в Івано-Франківську

Війна, Новини, Політика

На Івано-Франківщині функціонує 21 реабілітаційний центр.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на розповілу голови Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

«У нас лікуються військовослужбовці зі всієї України. Надати їм кваліфіковану допомогу — ключове завдання наших лікарів.
Разом з тим, створюємо реабілітаційні центри», — поділилась Онищук.
Зі слів посадовиці, наразі ведуть переговори з благодійним фондом, щоб в Івано-Франківську відкрити ще один реабілітаційний центр.  Його запускатимуть в роботу поступово.
«Ми постійно у пошуках інвесторів, які, заходячи в область, підсилювали б медичні заклади обладнанням, створювали реабілітаційні центри.
Сьогодні працюємо над документацією, щоб на Прикарпатті був потужний регіональний реабілітаційний центр для бійців та бійчинь.
Попередньо мало б бути 200 стаціонарних ліжко-місць. Наразі в області є 350 стаціонарних ліжко-місць, де проходять реабілітацію військовослужбовці», — уточнила очільниця області.
Окрім того, Світлана Онищук повідомила, що на Івано-Франківщині відкриють потужний шелтер на 450 місць, де вже зробили ремонт.
Там проживатимуть родини загиблих захисників та захисниць. Йдеться про внутрішньо переміщених осіб, які не мають житла на території області.
«Також передбачені кімнати для тимчасового проживання тих родин, які приїжджають на Прикарпаття, адже їхні рідні лікуються в наших лікарнях», — пояснила посадовиця.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.