Президент Фінляндії про війну в Україні: Ризик застосування ядерної зброї величезний

Новини, Політика

Президент Фінляндії Сауле Нііністьо закликав Європу бути обачною щодо ризиків ескалації повномасштабної війни Росії проти України й вважає дуже високим ризик застосування ядерної зброї.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю The New York Times.

Президент Фінляндії вважає, що війна проти України триватиме довго, й хоча вторгнення Росії в лютому 2022 року стало “тривожним сигналом” для Європи і НАТО, нині цей факт уже поступово забувається.

“Ми перебуваємо в дуже чутливій ситуації. Навіть дрібниці можуть дуже сильно змінити ситуацію, і, на жаль, у гірший бік. У цьому полягає ризик такої широкомасштабної війни. Ризик застосування ядерної зброї величезний”.

Він також виступив на захист обережної політики таких держав, як США й Німеччина, щодо надання Україні того чи іншого озброєння, зокрема для ударів по окупованому Росією Криму.

“Є різниця між тими, хто несе відповідальність, і тими, хто її не несе… І я просто хотів би зазначити: якщо буде ескалація до великої війни, це буде світова війна, і тоді ядерний ризик стає явно більшим”, – вважає президент Фінляндії.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.