Надія, що згасає: військовослужбовці та їхні родини ризикують залишитись без омріяного житла

Новини, Суспільство

Ця історія розпочалася із мрії військовослужбовців і їхніх сімей на власне житло. Так, у грудні 2021 року Міністерство оборони України оголошує тендер на будівництво квартир для бійців, а приватне виробниче – комерційне підприємство “Житлобуд” виграє його.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Відтак військовослужбовцям обіцяють квартири в новобудові, що зводитимуть в місті Коломия, Івано-Франківської області. Мрія військових, здавалось, ось-ось реалізується. Утім чомусь досі залишилась нездійсненною.

Державне житло – це не лише символ вдячності військовослужбовцям та їхнім сім’ям за їхню відданість та саможертву, але і зобов’язання влади перед тими, хто служив та служить на захисті нашої країни. Зрештою, це і право людей на гідне життя у власному помешканні. Однак дотримання цього законного права наразі під серйозними сумнівами та питаннями.

На початку 2021 року Міністерство оборони України реалізувало попередню оплату в розмірі 30% від загальної суми угоди, яка становила понад 6 мільйонів гривень. Однак, замість початку втілення мрії про власне житло, військовослужбовці та їхні родини стикнулися з ланцюгом проблем та невизначеностей.

Попри всі вжиті заходи зі сторони правоохоронних органів та наявність судових рішень, та бажання приватного виробничо-комерційного підприємства “Житлобуд” передати 10 квартир, які на 100 % введенні в експлуатацію, військовослужбовцям і їхнім сім’ям, представники Головного управління капітальних вкладень Міністерства оборони відмовляються приймати квартири, згідно з рішеннями суду через надумані технічні питання, що стосуються заміни однокамерних склопакетів на двокамерні. Навіть попри те, що технічні випробування засвідчили  відповідність стандартам однокамерних склопакетів. Це створило надзвичайно складні умови для тих, хто сподівається на своє житло та мріє про гідне майбутнє.

Тож сьогодні військовослужбовці та їхні родини залишилися перед великими та складними викликами, в боротьбі за право та власне житло.

Ця історія підкреслює важливість чесності, відповідальності та виконання обіцянок зі сторони влади та бізнесу. Майбутнє без окупантів, в незалежній Україні, гідне житло та спокійне життя – вагомі для кожного, а особливо для військовослужбовців, які щохвилини ризикують життям на фронті.

Закликаємо до справедливості та виконання судових рішень і сподіваємося, що ця боротьба принесе результати! Наша воля та відданість залишаються незламними! Віримо, що закон, гідність та справедливість – рушійна сила для кожного, а не пусті слова.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.