За привласнення зарплат учителів поліція оголосила у розшук депутата з Прикарпаття

Без рубрики

Дмитра Шкаврітка звинувачують у привласненні приблизно 1,5 млн грн.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Курс».

На Івано-Франківщині поліція оголосила у розшук 33-річного депутата сільської ради Дмитра Шкаврітка, якого підозрюють у шахрайстві, фінансових махінаціях та відмиванні державних коштів. Поліція повідомила депутату про підозру, однак її передали заочно, оскільки сам він перебуває в розшуку.

Перебуваючи на посаді бухгалтера Загвіздянської сільської ради та будучи її депутатом від «Європейської солідарності», Дмитро Шкаврітко із липня 2021 року до квітня 2023 року вносив недостовірні дані у відомість виплат заробітної плати працівникам Лисецького ліцею. Зарплату вчителів він перерахував собі і ще двом особам на картки. Загалом ідеться приблизно про 1,5 млн грн. Також відомо, що Дмитра Шкаврітка підозрюють у привласнені зарплат учителів принаймні ще у двох сільських школах поблизу Івано-Франківська – у Загвізді і Стебнику.

За фактом привласнення бюджетних грошей 21 квітня 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження, а наприкінці серпня поліція повідомила про одну з таких махінацій на суму понад 100 тисяч гривень. Слідчі повідомили фігуранту справи про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 1, 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ) та ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) ККУ. Підозру Дмитру Шкаврітку передали заочно – через його батьків.

4 вересня Тисменицький відділ поліції оголосив Дмитра Шкаврітка у розшук. Як вказано на сайті МВС, запобіжний захід йому не обирали. Зі слів місцевих мешканців, депутата не бачили в селі з весни.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.