Розвідка Естонії розповіла, від чого залежить подальший успіх контрнаступу України

Війна, Новини, Політика

Розвідувальний центр Сил оборони Естонії вважає, що подальший успіх Збройних сил України у Запорізькій області залежить від того, наскільки швидко вони зможуть підтягнути додаткові резерви і сили.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ERR.

Естонська розвідка констатує, що найважливіші події українського контрнаступу, як і раніше, розгортаються в Запорізькій області.

Водночас росіяни намагаються контратакувати і тим самим відвести українські сили від Запоріжжя в напрямку Лиману і Кремінної, але там там РФ не досягла успіху, додали у відомстві.

Як зазначають естонські розвідники, ЗСУ утримують населені пункти на південь від Бахмута, що, найімовірніше, дає їм значну тактичну перевагу, чинить тиск на російські війська, створює необхідність перекидання туди додаткових резервів ЗС РФ і тим самим підтримує дії українських сил на Запорізькому напрямку і в наступі.

Напередодні розвідка Естонії повідомляла, що ЗСУ, ймовірно, вдалось прорвати передній край оборони окупаційних військ РФ у Запорізькій області.

Нагадаємо, під час візиту до Києва держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, і в довгостроковій перспективі мала необхідну допомогу.

Крім того, у розвідувальному управлінні Пентагону вважають реалістичним прорив Україною решти ліній оборони РФ до кінця року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.