У Маріуполь приїхали китайські блогери: МЗС хоче заборонити в’їзд всім “гастролерам” з КНР (відео)

Відео-новини, Війна, Політика

У тимчасово окупований Маріуполь незаконно прибула група китайських блогерів, МЗС у відповідь ініціює заборону на в’їзд до України для всіх “гастролерів” з Китаю.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника МЗС Олега Ніколенка у Facebook, так званого главу окупованого Криму Сергія Аксьонова у Telegram

 “За наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста (Маріуполя – ред.) прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями.

… МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх китайських “гастролерів”, – речник МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко наголосив, що Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста.

Ніколенко також опублікував відео виконання китайською “оперною співачкою” Ван-Фан пісні “Катюша” на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей.

Так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов у четвер похвалився “делегацію з Китаю”, яка, за його словами, приїхала на захоплений Росією український півострів.

Він стверджував, що це були “представники медіа та сфери культури КНР”, з якими він обговорив “питання туризму”. Як сказав Аксьонов, вони нібито повідомили йому, що до Криму “готові приїжджати туристи з КНР”. Також він заявляв, що вони домовились про візит до Криму китайських бізнесменів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.