Марцінків про опалювальний сезон: “Очевидно, будуть проблеми”

Новини, Суспільство

Цього року опалювальний сезон в Івано-Франківську планують розпочати 1 листопада. Місто готується до вимкнень світла та запасається генераторами, буржуйками і дровами.

Про це повідомив міський голова івано-Франківська Руслан Марцінків в ефірі ТРК «Вежа», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KУРС.

“Цього року, очевидно, дата опалювального сезону – це буде плюс-мінус 1 листопада, але все буде залежати від погодних умов та температурного режиму, – зазначає Марцінків. – Минулого року завдяки божій силі нам все-таки попалася тепла зима, і це нас врятувало. Як буде цієї зими, ніхто не може спрогнозувати”.

За словами Марцінківа, місто готується до відключень електрики, запасається не лише генераторами, а й дровами та буржуйками.

“Відверто кажучи, може бути різне: і ракетні удари, і шахедні удари. Але ми готуємося. Кожна школа має відповідне спорядження, тобто і закуплені, і подаровані нам міжнародними нашими партнерами на кожну школу фактично по два-три генератори, також є запас дров, буржуйки і багато чого іншого”, – пояснив Руслан Марцінків.

Також, за його словами, генераторами забезпечені всі лікарні і котельні.

На опаленні навчальних закладів планують зекономити, продовживши зимові канікули.

“Ми просто осінні канікули не робимо, діти підуть швидше на зимові канікули. Цього року ми вперше будемо святкувати Різдво вже за новим стилем і з усім світом. Відповідно канікули змістяться. Тому що якщо раніше було 28-29 грудня, то тепер логічно до Різдва почати канікули і дещо довшими будуть канікули в січні”, – каже Марцінків.

Він припускає, що, крім планових вимкнень світла, через обстріли можуть бути й аварійні вимкнення.

“Ми набагато більше готові, як минулого року, але я не можу сказати, що проблем не буде. Очевидно, будуть проблеми, особливо якщо будуть завдаватися удари, будуть аварійні відключення”, – припускає міський голова.

1 жовтня почнуть діяти оновлені графіки погодинних вимкнень, розподілені на шість черг. Енергетики запевняють, що графіки будуть застосовані лише за потреби.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.