Помазані нафтою і почастовані піцою: в університеті нафти і газу першокурсників посвятили в студенти (фото)

Новини, Суспільство

Восьмого вересня в Івано-Франківському національному технічному університеті Нафти і Газу першокурсників урочисто посвятили у нафтовики. Студентів помазали нафтою через рукостискання, а також для них організували святковий пікнік — з піцою і співами під гітару.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

За словами ректора університету Ігоря Чудика, цього року їхній виш прийняв більше першокурсників, ніж торік – загалом 1050 бакалаврів. Серед студентів є зацікавлені у здобутті другої і вищої освіти:

“Понад тисяча студентів — це тільки для бакалаврату цифра. Доволі непоганий набір маємо на магістрів. Що правда, молодших спеціалістів маємо трішки менше, ніж минулого року. А в аспірантурі маємо фактично повністю закриту ліцензію. Ну і маємо ще донабір, друга вища освіта, це заочна форма, там теж буде майже повністю все закрито”, — розповідає Ігор Чудик.

Звертаючись до першокурсників, Ігор Чудик наголосив, що нафтово-газова галузь — непроста, однак дуже потрібна справа, особливо в умовах російсько-української війни:

“Ми сьогодні маємо непростий час. Час викликів, який покаже майбутнє сильної, незалежної, енергоефективної України. Ви обрали добру путь — стати інженерами-нафтовиками і ви будете будувати нову Україну, яку поважатиме цілий світ. У стінах нашого університету вам дадуть для цього всі необідні знання і навички”, —  каже ректор.

Першокурсниця Галина Свиридова усвідомлює значущість своєї майбутньої професії. Дівчина навчається на спеціальність нафто-газової інженерії та технології видобування нафти і газу. Пояснює, що обрала цю сферу, оскільки розуміє, що після перемоги України доведеться відновлювати економіку держави, залучати нові інвестиції та розвивати видобувний бізнес:

“Мати незалежність від копалин росії — це основний пріоритет. У нас є багато своїх нафто-газових джерел, тому після закінчення навчання я хочу зайнятися пошуком альтернативних способів забезпечення України ресурсами”, — каже студентка.

Галина переїхала до Франківська з Одещини. Вона — єдина дівчина в групі й має найвищий рейтинговий бал з усього потоку. Зізнається, що мріяла про інженерну спеціальність із самого дитинства — попри будь-які упередження щодо нібито “нежіночої роботи”:

“Навіть в гімні університету звучать слова “молоді юнаки”, мене це не ображає, звичайно, та все ж я це помітила. Нам треба ламати стереотипи і йти вперед, бо якщо їх не ламати, то ніякого прогресу не буде. Це історична тенденція — стереотипи не вічні. Чому всі можуть, а я мала би не могти?”, —  розмірковує першокурсниця.

Опісля привітального слова ректора, священника та професорів, першокурсників офіційно прийняли у нафтовики. Посвячували нафтою через рукостискання. Крім того, для “першачків” ініціювали святковий пікнік, де вони скуштували піцу та разом співали українські пісні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.