Слід Авакова: журналісти з’ясували, хто володіє Telegram-каналом “Труха” (фото)

Новини, Суспільство

Українські журналісти з’ясували, що у засновників найпопулярнішого (за даними дослідження ГО “Український інститут медіа та комунікації”) українського Telegram-каналу “Труха Украина” є зв’язок з приятелем сина екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на розслідування медіа NGL.media спільно з ҐРУНТ.

Як свідчить інформація у розслідуванні, Telegram-канал створили у листопаді 2019 року.

Засновником себе називає харків’янин Максим Лавриненко і стверджує, що гроші для розкрутки нового тг-каналу йому дали друзі з ІТ-індустрії.

 
Максим Лавриненко, який називає себе засновником “Трухи”
ФОТО – TELEGRAM

Зі слів Лавриненка, трохи більше ніж за два роки канал наростив аудиторію до 190 тисяч і така кількість підписників була у каналу на момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Тоді “Труха” часто публікувала фотографії та відео ракетних ударів, за що отримувала критику, проте і приріст аудиторії.

Зі слів Лавриненка, до нього неодноразово звертались співробітники СБУ та військові, які просили не публікувати певну інформацію.

У 2022 році засновником і власником “Трухи” почали представляти Максима Лавриненка, а “Труха” почала публікувати дописи від його імені.

Втім з 2019 року у ЗМІ була інформація про те, що канал спонсорує місцевий бізнесмен Володимир Литвин – засновник компанії для просування бізнесу Turboseo та приятель сина екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Медіа також зібрали публікації, де згадують Арсена Авакова, які в лютому 2023 року припинилися.

 
Скриншот публікацій з Арсеном Аваковим
ДЖЕРЕЛО – ГРУНТ

“…чимала кількість публікацій “Трухи” про Арсена Авакова, у яких він виступає експертом та благодійником. Це були як вирізки з інтерв’ю з Аваковим, так і окремі дописи про нього або ж репости з його телеграм-каналу. Щоправда, з лютого 2023 року Арсена Авакова на “Трусі” уже більше не згадують”.

За інформацією журналістів, Литвин став відомим після корупційної справи про “рюкзаки Авакова”. У 2018 році він узяв на себе провину у кримінальному провадженні про розтрату 16 млн грн Міністерством внутрішніх справ у закупівлях наплічників.

У цій справі Литвин фігурував разом із Олександром Аваковим – але умовне покарання призначили лише йому.

“У медіасередовищі Харкова розповідають, що за міністерської каденції Арсена Авакова “Труха” мала доступ до поліцейських відео, і цей ексклюзив допоміг каналові наростити аудиторію”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.