Росіяни підбили британський танк Challenger 2 – ЗМІ (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

Російські загарбники могли підбити один з переданих збройним силам британський бойовий танк Challenger 2, в інтернеті з′явилося відео, де цей танк горить.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ВВС.

Журналісти стверджують, що сумнівів у тому, що це саме танк Challenger, майже немає. На відеозаписі помітні характерні запасні баки для пального, один із яких відвалився, ймовірно, у момент ураження танка.

Крім того, на кадрах видно броньовану коробку тепловізора зверху гармати, яку встановлюють на цих танках. Джерело в одному із західних оборонних відомств підтвердило ВВС, що на кадрах відеозапису – танк Challenger 2.

Доля екіпажу танка невідома, проте ці машини відрізняє дуже гарний захист. Крім того, хоча на відео помітно, що танк горить, він не зруйнований і ознак внутрішнього вибуху немає.

Джерело ВВС в одному із західних оборонних відомств повідомило, що екіпаж із чотирьох людей вижив.

Ці танки є на озброєнні у 82-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ, яка з кінця серпня бере участь у наступі в Запорізькій області.

 
Досі жоден такий танк не був втрачений у бою внаслідок вогню супротивника. Єдиний знищений “Челленджер” став жертвою “дружнього вогню” у 2003 році в Іраку.

Однак така репутація – наслідок не стільки виняткових якостей бойової машини. Річ у тім, що їх побудували лише близько 450 одиниць. Хоча танки Challenger 2 воювали в Югославії та Іраку, суто статистично вони досить рідко брали участь у боях.

Однією з його головних переваг є багатошарова броня типу Chobham, в якій використовують керамічні пластини.

Така броня ефективна як проти кумулятивних боєприпасів (кумулятивні снаряди, протитанкові ракети або постріли з гранатометів, які пробивають броню дуже вузьким струменем, який формують продукти вибуху та розплавлений метал), так і проти підкаліберних снарядів.

Найкраще танк захищений у лобовій проєкції, тоді як борти та корма захищені гірше.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.