В Івано-Франківську проходив духовний форум: про що говорили

Новини, Суспільство

В рамках програми «Стратегія міста Івано-Франківськ 2030» відбувся духовний форум.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франкывського міського голову – Руслана Марцінківа.

Так, за словами посадовця, місто має стратегію розвитку міста до 2027 року, але вона потребує оновлення.

Насамперед тут не враховані подолання наслідків війни та, як громада повинна функціонувати під час війни та після перемоги.

Також, продовжує Марцінків, Івано-Франківська громада зросла на 18 сіл, також переїхали чимало внутрішньо-переміщених осіб та підприємств.

«Перші форму були з медиками та освітянами, обговорювали благоустрій. Зараз ми залучили духовенство.

Вперше за часи Незалежності, в одному приміщенні зібрались більшість релігійних громад. Говорили про бачення, розвиток міста.

Одна з панелей – це військові капелани. Були й звернення, говорили також про те, як  релігійні громади та церква будуть працювати в напрямку реабілітації військових», – каже міський голова.

Присутніми на духовному форумі були й представники організацій, які займаються соціальною допомогою військовослужбовцям та ВПО.

Говорили також й про перехід на новий церковний календар, а саме про те, як він функціонуватиме.

Наступного разу, продовжує очільник міста, на форумі говоритимуть про транспорт, але не тільки про міський.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.