“Ми не боїмося”: Зеленський заявив, що Україна готова продовжити “зернову ініціативу” без РФ

Економіка, Новини, Політика

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова продовжити дію “зернової угоди” без Росії та направить відповідні сигнали посередникам угоди – ООН та Туреччині.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прессекретаря глави держави Сергія Нікофорова.

“У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода – Росія, Туреччина, ООН. Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей”, – заявив глава держави.

Після офіційного сигналу РФ про розрив домовленостей Зеленський доручив Міністерству підготувати офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини.

“Для того, щоб вони мені відповіли як президенту України, що вони готові продовжувати нашу ініціативу”, – пояснив Зеленський.

“Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна”, – додав він.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.