“Майже щодня Івано-Франківська громада втрачає на війні найкращих”, — Марцінків

Війна, Новини, Політика

В Івано-Франківську докладають максимум зусиль, щоб зберегти пам’ять про загиблих на війні військовослужбовців.

Як повідомив міський голова Руслан Марцінків, понад 300 мешканців Івано-Франківської громади загинули з початку повномасштабної російсько-української війни,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Також близько 50 захисників — зникли безвісти та близько пів сотні наразі перебувають в полоні.

“На жаль, це — ціна нашої перемоги. Дуже прикро, що ми втрачаємо найцінніше — людські життя. Але, незважаючи ні на що, віримо в силу молитви.

Ае окрім молитви важливо ще зберегти пам’ять в анотаційних дошках, у наших книжках, у різних формах. Підказуйте, яким чином можна зберегти пам’ять, щоби кожен Герой був показаний як Велика Людина, яка віддала найдорожче — життя. Майже щодня громада втрачає найкращих. Тих, які пішли на захист нашої держави.

Днями я зі своїми друзями, з волонтерами був на Донеччині, в Костянтинівці, Дружківці. Спілкувався з нашими штурмовиками. Ще не одну книгу напишуть, як в меншій чисельності, при меншому озброєнні, невеликій кількості авіації, наші захисники не тільки обороняються, а йдуть в контрнаступ і вибивають ворога”, — зазначив Марцінків.

Нагадаємо, у громаді вирішили, що на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

З рідними полеглих героїв погодили, що пам’ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис. Також оберуть варіант для фото (фотоскло або кераміку) і яку встановити вазу для квітів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.