Франція надасть Україні далекобійні ракети

Війна, Новини, Політика

Франція вирішила передати Україні ракети, які дозволять завдавати ударів у глибокий тил противника.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час саміту НАТО у Вільнюсі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У спілкуванні з журналістами він оголосив про рішення передати Україні далекобійні ракети, не згадуючи назву.

“Ми вирішили надати Україні нові ракети, які дозволять бити в глибину (тилу противника – прим. ЄП). Вони будуть застосовуватися згідно з досягнутими нами домовленостями”, – сказав Макрон.

Президент додав, що для Франції важливо надіслати Україні сигнал про підтримку на тлі російської агресії і про єдність НАТО.

Макрон не згадав конкретну назву озброєння, але, скоріш за все, йдеться про ракети SCALP “повітря-земля” – ті ж самі, що у Британії мають назву Storm Shadow, оскільки це франко-британська розробка.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.