У Вигодській громаді волонтери облаштовують молодіжний простір (фото+відео)

Новини, Суспільство

У Вигодській громаді на Івано-Франківщині волонтери з різних куточків України ремонтують приміщення, де в майбутньому планують облаштувати молодіжний простір. Загальна вартість проєкту — 18 тис. доларів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Це — грантові гроші, які вдалося залучити у межах співпраці Вигодської молодіжної ради з громадською організацією “ТиЗміни”. Також селищна рада надала гроші на облаштування санвузла. Про це Суспільному розповіла голова молодіжної ради Тетяна Данкович.

З її слів, ремонт проводять у межах проєкту “ВідНОВА:UA”. Молодіжний простір облаштовують у колишньому читальному залі дитячої бібліотеки, площею приблизно 50 м². Приміщення надала Вигодська селищна рада на прохання місцевої молодіжної ради.

“Ми сподіваємося, що тут буде повноцінний молодіжний центр. Тобто із відповідними клубами, заходами, працівником. Щоб тут був коворкінг із постійним доступом, а не тільки час від часу”, — каже Тетяна Данкович.

Зараз над ремонтом у приміщенні працюють 30 людей, 18 із них — волонтери з різних областей країни. Зі слів Тетяни Данкович, до їх приїзду молодь Вигодської громади підготувала приміщення — зняли старе покриття зі стін, винесли все непотрібне.

Волонтерка Анастасія Швець приїхала у Вигоду з Умані. Дівчина каже: до цього участі у таких проєктах не брала.

“Я загалом розумію, як все робити й куди крутити, як бити молотком. Але сьогодні я можу сказати, що я вже вмію користуватися лобзиком, робити гарно кутики на підвіконні, шпаклювати стіни. Важка робота”, — каже Анастасія Швець.

Ремонтом керує майстер з будівництва Тарас Гачка. З його слів, за чотири дні волонтерам вдалося майже повністю зробити усі роботи.

“Мені здавалося, що набагато легше буде, коли я стану і скажу: “Дайте мені ще двох, і я все зроблю”. Але коли ти людині показуєш, як шпаклювати, а це робити не всі зможуть, і коли на третій день до мене підходять і кажуть: “Клас! У мене виходить”. Це — дуже приємно”, — каже Тарас Гачка.

Завершити свою роботу волонтери планують 7 липня, каже Тетяна Данкович.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.