У Львові зводять першу в Європі школу за допомогою будівельного 3D-принтера

Новини, Суспільство

У Львові за допомогою 3D-принтеру зводять новий корпус школи, який розмістить 100 учнів молодших класів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на віце-прем’єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

“3D-принтером зводять новий корпус школи, яка вже діє, але стала затісною для дітей. У новому приміщенні навчатимуться 100 учнів молодших класів”, – зазначив Федоров.

За його словами,  така технологія дає змогу точніше використовувати ресурси та скорочувати витрати на матеріали. Відтак, для керування та контролю за роботом-друкарем потрібна команда всього з трьох осіб.

Проєкт з будівництво школи за допомогою 3D-друку стане першим у Європі.

Будівництво корпусу стартувало в кінці травня 2023 року. Це буде новий навчальний корпус для першокласників школи № 23. Загалом відкриття корпусу заплановано на 1 січня наступного року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.