Бігуни доставлять прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі

Новини, Політика

1 липня на українсько-польському кордоні прикордонники зустріли учасників ультрамарафону, які доставляють прапор з Бахмута на саміт НАТО у Вільнюсі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Державну прикордонну службу України.

В пункті пропуску “Устилуг” учасники марафону “Підіймаю прапор за Україну в НАТО” передали український стяг литовським спортсменам. Це відбулось у рамках ультрамарафону, який 25 червня стартував у Києві.

Спортсмени долали маршрут з прапором України, який отримали від українських військових з Бахмута. Зокрема, маршрут пролягав через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь.

Біля пункту пропуску “Устилуг” команда українських бігунів передала стяг друзям з Литви. Вони доставлять український прапор до Вільнюса, де планують його підняти до саміту країн НАТО, який має розпочатися 11 липня.

“Цією акцією ми хочемо привернути увагу світової спільноти до війни в Україні і наблизити її можливість стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу НАТО. У Литві люди повісять українські прапори на будинки, на балкони, на мости, коли відбуватиметься саміт НАТО, щоб всі делегації бачили прапори по всіх дорогах, де вони їхатимуть”, – зазначає організатор забігу Дамінікас Кубіліус.

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт лідерів держав НАТО, на якому Україна сподівається ухвалення рішення щодо перспективи свого членства.

Вільнюський муніципалітет приєднається до ініціативи підтримки вступу України до НАТО – 7-11 липня у литовській столиці вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.