У Карпатському біосферному заповіднику фотопастка “впіймала” лісового кота (відео)

Новини, Суспільство, Туризм

В одному з мальовничих масивів заповідника, об’єктив фотопастки зафіксував дикого кота, що розгулював лісом та ніжився на сонечку.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Карпатський біосферний заповідник.

Кіт лісовий – подібний до свійського, але відрізняється дещо більшими розмірами, міцними лапами і відносно коротким притупленим чорним хвостом. Ці тварини потаємні і лякливі, вони не наближаються до людських осель. Проте, їх чисельність з кожним роком зменшується.

В Україні налічується близько 300 особин, тому вид вважається рідкісним та підлягає охороні.

Селиться дикий котик в:

  • горах;
  • букових та мішаних лісах;
  • плавнях і очеретяних заростях;
  • скелястих ущелинах.

Тварина виходить на полювання лише у сутінках та вночі. А в день відпочиває в затишному місці. Живиться переважно мишоподібними гризунами, комахами, рідше птахами, плазунами та полюбляє рибу.

У цього самовпевненого та гарного красеня є природні вороги. Серед них рись, вовк і шакал. Однак, лісовий хвостатий не є доступною здобиччю, оскільки він може з легкістю сховатися в кроні дерев.

Котики полюбляють жити на одинці. У них народжуються від двох до чотирьох дитинчат. Значної шкоди чистоті виду завдають бродячі коти. Через парування з дикими котами у них утворюються гібриди.

Також причинами стрімкого зменшення популяці виду є:

  • полювання на них;
  • інтенсивне вирубування лісу, особливо дібров;
  • активна сільськогосподарська діяльність людини;
  • густота населених пунктів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.