Пригожин планував взяти Шойгу та Герасимова в полон – WSJ

Війна, Новини, Політика

Власник “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин під час свого повстання мав намір захопити міністра оборони РФ Сергія Шойгу та голову Генштабу Валерія Герасимова.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на американське видання The Wall Street Journal.

За їхніми словами, планувалось, що Шойгу та Герасимов будуть узяті в полон під час запланованого ними візиту до південного регіону Росії, що межує з Україною. Але Федеральна служба безпеки дізналася про цей задум ще за два дні до того.

Командувач Нацгвардії Росії Віктор Золотов стверджує, що з табору Пригожина стався витік даних. При цьому відомо, що голова “ПВК” дізнався, що його план розкрито, і був змушений почати операцію раніше.

На думку західних чиновників, Пригожин повідомив про свої наміри декому у вищому військовому керівництві РФ, в тому числі генералу Сергію Суровікіну.

Поки не вдалося встановити, звідки ФСБ отримала інформацію – від Суровікіна чи ще від когось.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.