Українські війська за вихідні просунулися на 1-2 км на сході − Маляр

Війна, Новини, Політика

Сили оборони України наприкінці минулого тижня розпочали наступ на кількох напрямках на сході країни і станом на ранок понеділка просунулися вперед на 1-2 км. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр у Telegram.

“Наші війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків  просування від 1 до 2 км. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога”.

Водночас окупанти, за її словами, намагалися наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Але витіснити українські війська із займаних позицій ворог не зміг. Важкі бої тривають.

За словами Маляр, за минулий тиждень на сході росіяни здійснили 6 457 обстрілів, випустивши 315 006 боєприпасів. Заступниця міністра підкреслила, що порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів збільшилась.

Вона також додала, що обстановка на півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала.

“Сили оборони України продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км”.

Заступниця міністра підкреслила, що загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км

За словами Маляр, російські окупаційні війська чинять потужний опір, але водночас зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Зокрема, загиблих за минулий тиждень у росіян у 8 разів більше, ніж у ЗСУ, повідомила заступниця міністра.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.