Кремль не закрив кримінальну справу проти Пригожина через заколот – РосЗМІ

Війна, Новини, Політика

Російська влада не закрила кримінальну справу проти засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, ФСБ Росії продовжує розслідувати справу про заколот.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на російське видання “Коммерсант”.

“На ранок 26 червня кримінальну справу про організацію збройного заколоту (ст. 279 КК РФ), головним фігурантом якої став засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, не припинили, її продовжує розслідувати слідчий слідчого управління ФСБ Росії”.

Справу проти Пригожина було порушено 23 червня, а про припинення кримінального переслідування було оголошено після переговорів з ним диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Однак джерело видання у наглядовому відомстві повідомило, що постанову про порушення кримінальної справи поки що не скасовано, а розслідування заколоту триває. Як твердить джерело, для ухвалення іншого рішення минуло занадто мало часу.

За даними російських провоєнних медіа та телеграм-каналів, унаслідок заколоту “вагнерівців” загинуло від 13 до 20 осіб.

Армія Росії також зазнала втрат у техніці: за даними “Важных историй”, це три вертольоти Мі-8 радіоелектронної боротьби, один транспортний Мі-8, і два ударні вертольоти Ка-52 і Мі-35М, а також літак-командний пункт Іл-22М і два броньовика КамАЗ і “Тигр”. ПВК “Вагнер” втратили два УАЗи, один КамАЗ і броньовик “ВПК-Урал”.

Разом з тим, як повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на підрахунки нідерландського проєкту Oryx, під час заколоту “вагнерівці” збили літак Іл-22М та шість гелікоптерів армії РФ.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.