Лідери Греції й Туреччини зустрінуться на полях саміту НАТО у Вільнюсі

Новини, Політика

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, який після перемоги своєї партії на виборах у неділю знову сформував уряд, домовився з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом про двосторонню зустріч у липні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на офіс грецького прем’єра.

Зазначається, що Міцотакіс та Ердоган провели телефонну розмову за ініціативою останнього, під час якої турецький лідер привітав прем’єра Греції зі вступом на посаду.

“Прем’єр-міністр і президент Туреччини домовилися зустрітися на саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі, Литва, 11 і 12 липня”, – йдеться в повідомленні.

Раніше в понеділок Кіріакос Міцотакіс офіційно очолив новий уряд після переконливої перемоги його партії на парламентських виборах, що проходили цими вихідними.

Туреччина й Греція, хоч і перебувають разом у НАТО, багато років конфліктують із цілої низки питань, зокрема територіальних претензій в Егейському морі і повітряного простору над ним.

Та підтримка, яку Греція виявила на тлі руйнівних землетрусів у Туреччині на початку року, сприяла деескалації суперечок.

Серед іншого, Анкара й Афіни відновили зустрічі на високому рівні – зокрема переговори за участю високопоставлених дипломатів щодо так званої ініціативи позитивного порядку денного, спрямованої на активізацію торгівлі та іншого співробітництва.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.